Η McDonald΄s κοστίζει ακριβά…

Η McDonald΄s ανακοίνωσε αύξηση 4,1% στα τριμηνιαία κέρδη, αν και οι παγκόσμιες πωλήσεις σε εστιατόρια που λειτουργούν επί ένα έτος και πλέον, δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα ταχείας εστίασης στον κόσμο βάση εσόδων, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,52 δισ. δολ. ή 1,52 δολ. ανά μετοχή στο γ΄ τρίμηνο, σε σύγκριση με 1,46 δισ. δολ. ή 1,43 δολ. ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Οι πωλήσεις διεθνώς αυξήθηκαν 0,9% στα 7,32 δισ. δολάρια.

Ο αριθμός αυτός των καθαρών κερδών είναι κοντά στο ποσό που πληρώνουν οι φορολογούμενοι κάθε χρόνο για το δημόσιο βοήθημα στο εργατικό δυναμικό της McDonald 's, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Εθνικό Σχέδιο Νόμου για την απασχόληση. Οι φορολογούμενοι επιβαρύνονται περίπου με 1,2 δισ. δολάρια.

Οι αριθμοί μπορεί να είναι απλά μια σύμπτωση, αλλά υπογραμμίζουν τα τεράστια κέρδη που η αλυσίδα συνεχίζει να έχει, ενώ οι εργαζόμενοι της, απλώς αγωνίζονται να αντέξουν οικονομικά.

Η δημόσια παρέμβαση, τα βοηθήματα για τους εργαζόμενους της McDonald εκδηλώνεται με κουπόνια τροφίμων, ιατρική κάλυψη και άλλα ομοσπονδιακά προγράμματα , σύμφωνα με την έκθεση NELP .

Μιλώντας στη The Huffington Post, η McDonald 's τόνισε ότι οι franchisees της καταβάλλουν ανταγωνιστικούς μισθούς που βασίζονται σε "τοπικούς νόμους των μισθών . "

Οι μισθοί είναι εκπληκτικά χαμηλοί . Οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή παίρνουν ένα μεσαίο μισθό των 8,94 δολαρίων την ώρα , σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του Reuters .

Δείτε πόσο κοστίζουν τα Fast Food στους φορολογούμενους