Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup

 Tην παραίτησή του υπέβαλε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup, Βίκραμ Πάντιτ προκαλώντας αναταραχή στον επιχειρηματικό κόσμο. Ο κ. Πάντιτ είχε διοριστεί διευθύνων σύμβουλος της Citigroup τον Δεκέμβριο του 2007, ενώ τη θέση του αναλαμβάνει πλέον ο Μάικλ Κόρμπατ, ο έως σήμερα διευθυντής της τράπεζας για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. 

Η παραίτηση του Β. Πάντιτ προκάλεσε έκπληξη στην αγορά της Wall Street, καθώς ήρθε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση μεγάλων κερδών από τον όμιλο ύψους 468 εκατομμυρίων δολαρίων για το τελευταίο τρίμηνο. Ωστόσο, τα κέρδη της Citigroup σημείωσαν πτώση 88%, καθώς ο ισολογισμός του ομίλου επιβαρύνθηκε κατά κατά 4,7 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο από τη χαμηλή αξία των μετοχών της στην κοινοπραξία της Morgan Stanley Smith Barney, που προσπάθησε να πουλήσει. Ωστόσο, τα συνολικά κέρδη της εταιρείας ήταν πολύ μεγαλύτερα απ' ότι αναμενόταν.

Μαζί με τον Β. Πάντιτ παραιτήθηκε και ο στενός συνεργάτης του Τζον Χέιβενς, ο οποίος ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να συνταξιοδοτηθεί στο τέλος του έτους, αλλά υπό τις τελευταίες εξελίξεις αποφάσισε να ακολουθήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο.