Θα συζητηθούν τα stress tests, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και η μείωση των «κόκκινων δανείων» διεξοδικά σε ξεχωριστά πάνελ.
Το πώς μπορούν η Ελλάδα και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ να οδηγηθούν σταδιακά σε ένα βιώσιμο και αξιόπιστο τραπεζικό σύστημα, αφήνοντας πίσω τους τις επιπτώσεις της κρίσης, θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων του 3ου Οικονομικού φόρουμ των Δελφών, το οποίο ξεκινά σήμερα.
Οι μακροοικονομικές προοπτικές της ΕΕ, τα stress tests των τραπεζών, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και ο στόχος για μείωση των «κόκκινων δανείων», αναμένεται να συζητηθούν διεξοδικά σε ξεχωριστά πάνελ. Στο πλαίσιο αυτό, η επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ Ντανιέλ Νόουι θα ανοίξει τον κύκλο ομιλιών, προκειμένου να αναλύσει τις ευκαιρίες, τις προκλήσεις, αλλά και το στοίχημα της επόμενης μέρας για τα ευρωπαϊκά τραπεζικά ιδρύματα.
Έμφαση θα δοθεί στις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής και στις προτάσεις για το μέλλον της Νομισματικής Ένωσης με γνώμονα τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, με ομιλητές τον πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Eurobank και πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Νικόλαο Καραμούζη, τον CEO της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστο Μεγάλου, τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Κώστα Μιχαηλίδη, τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών στην Μεγάλη Βρετανία Αντώνη Ντατζόπουλο, αλλά και τον Διευθύνων Σύμβουλο και Επικεφαλής της Boston Consulting Group Βασίλη Αντωνιάδη. Στο πάνελ συμμετέχουν ο Hans-Helmut Kotz, Resident Fellow στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών στα Πανεπιστήμια Harvard και Cambridge και ο καθηγητής Οικονομικών και συνεργάτης-ερευνητής του Bruegel Zsolt Darvas.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ξεχωριστή και σημαντική συζήτηση για το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων με την συμμετοχή του Αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλου της Εθνικής Τράπεζας Παύλου Μυλωνά και του Ανώτερου Γενικού Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργου Γεωργακόπουλου. Την συζήτηση πλαισιώνουν οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των εταιρειών διαχείρισης δανείων Cepalκαι Hoist, αλλά και της doBank.