Το Βιετνάμ «στρατολογεί» δύο θρύλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το Βιετνάμ «στρατολογεί» δύο θρύλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ράιαν Γκιγκς και Πολ Σκόουλς θα βοηθήσουν την εθνική ομάδα της χώρας να διεκδικήσει την πρόκρισή της στο Μουντιάλ του 2030

Δύο θρύλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ράιαν Γκιγκς και ο Πολ Σκόουλς, θα ηγηθούν μίας προσπάθειας με στόχο το Βιετνάμ να προκριθεί το 2030 στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο Ράιαν Γκιγκς υπέγραψε διετή συμφωνία για να αναλάβει το πόστο του διευθυντή ποδοσφαίρου στην ακαδημία PVF του Βιετνάμ, έξω από την πρωτεύουσα Ανόι, και θα είναι υπεύθυνος για τις προπονήσεις παικτών και την εκπαίδευση τοπικών προπονητών, ενώ ο Σκόουλς θα εργαστεί ως σύμβουλος.

Πάντως, οι δύο άλλοτε αστέρες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα έχουν εύκολο έργο: το Βιετνάμ βρίσκεται σήμερα στην 121η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, και η μοναδική επιτυχία που έχει να επιδείξει στην ιστορία του είναι η κατάκτηση του κυπέλλου ASEAN (στο οποίο συμμετέχουν οι χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας) το 2008, νικώντας στον τελικό την Ταϊλάνδη.

Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι ότι η ομάδα των Ελπίδων του Βιετνάμ (κάτω των 20 ετών) προκρίθηκε φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ20, γεννώντας ελπίδες στη χώρα για ένα πιο λαμπρό ποδοσφαιρικό μέλλον. Επίσης, πρόσφατα το Βιετνάμ εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία του την πρόκρισή του στα τελικά του Κυπέλλου Ασίας, μετά από μία λευκή ισοπαλία με το Αφγανιστάν.