Καυτή… πατάτα για τη Λαγκάρντ η χρήση των bitcoin

Καυτή… πατάτα για τη Λαγκάρντ η χρήση των bitcoin

Το ΔΝΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει το δικό του ψηφιακό «νόμισμα»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, για τον ολοένα και πιο δυναμικό και σημαντικό ρόλο των ψηφιακών νομισμάτων στον μηχανισμό της παγκόσμιας οικονομίας, όπως χαρακτηριστικά γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή».

«Θα πρέπει οι κεντρικές τράπεζες και οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές να είναι προσεκτικές ως προς τα ψηφιακά νομίσματα και εν γένει τα νέα τεχνολογικά χρηματοπιστωτικά προϊόντα, ώστε να αντιληφθούν πώς λειτουργούν και να τα κατανοήσουν, εφόσον ήδη αλλάζουν το παγκόσμιο σύστημα πληρωμών».

Σε συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, η κ. Λαγκάρντ προέβλεψε, μάλιστα, πως θα δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στον μηχανισμό χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το ΔΝΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει το δικό του ψηφιακό νόμισμα, αντί των Ειδικών Τραβηχτικών Δικαιωμάτων (SDR), τα οποία χρησιμοποιούνται ως συναλλαγματικά διαθέσιμα. Όπως τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ, τα SDR θα μπορούσαν να ενσωματώσουν τεχνολογία ανάλογη των ψηφιακών νομισμάτων.