Η χώρα μας συγκεντρώνει σε έρευνα τις χαμηλότερες αξιολογήσεις όσον αφορά στην ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και στη διαθεσιμότητα παιδικής μέριμνας και παιδείας
Η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα για να ζει ένας ξένος μεταξύ 65 κρατών, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το δίκτυο InterNations μεταξύ ανθρώπων που ζουν και εργάζονται σε ξένες χώρες, μακριά από την πατρίδα τους.
«Τα οικονομικά και η οικογενειακή ζωή προκαλούν πονοκέφαλο για τους εκπατρισμένους στην Ελλάδα: οι μισοί από τους ερωτηθέντες λένε ότι το εισόδημα του νοικοκυριού τους δεν επαρκεί για να καλύψει τα καθημερινά τους έξοδα, με το 27% να λέει μάλιστα ότι δεν είναι καν κοντά στο να επαρκεί. Ένας Βρετανός ανέφερε ότι έχει ‘αισθήματα ανασφάλειας λόγω της οικονομικής κρίσης’», σύμφωνα με την έρευνα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 65 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα (μεταξύ αυτών και χώρες όπως η Νιγηρία, η Ουκρανία, η Τουρκία και το Κουβέιτ), η Ελλάδα συγκεντρώνει τις χαμηλότερες αξιολογήσεις όσον αφορά στην ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και στη διαθεσιμότητα παιδικής μέριμνας και παιδείας, αλλά και όσον αφορά στην εργασιακή ασφάλεια.
Ακριβώς πάνω από την Ελλάδα, στην 64η θέση, βρίσκεται το Κουβέιτ, όπου οι εκπατρισμένοι γκρινιάζουν για την έλλειψη επιλογών στον ελεύθερο χρόνο τους και για την έλλειψη φιλικής διάθεσης απέναντί τους, ενώ λίγο πιο πάνω βρίσκονται η Νιγηρία, η Βραζιλία, η Σαουδική Αραβία, η Ιταλία και η Ουκρανία.
Αντίθετα, την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Μπαχρέιν, που εκτοξεύθηκε από τη 19η θέση που είχε λάβει στην αντίστοιχη περσινή έρευνα, λόγω της ευκολίας προσαρμογής (καθώς όλοι μιλούν αγγλικά) και των εργασιακών ευκαιριών που παρουσιάζει. Ακολουθούν η Κόστα Ρίκα, το Μεξικό, η Ταϊβάν, η Πορτογαλία, η Νέα Ζηλανδία, η Μάλτα και η Κολομβία.