Αυτόματα μηχανήματα στη Γαλλία πουλάνε… στρείδια!

Αυτόματα μηχανήματα στη Γαλλία πουλάνε… στρείδια!

Η ιδέα που σκέφτηκε ένας καλλιεργητής για να αυξήσει τα έσοδά του

Ξεχάστε τα αυτόματα μηχανήματα που πωλούν αναψυκτικά, σοκολάτες ή διάφορα σνακ: στη Γαλλία μπορεί να βρει πλέον κανείς αυτόματα μηχανήματα που πωλούν... στρείδια!

Πρωτοπόρος σε αυτήν την κίνηση είναι ο καλλιεργητής στρειδιών Tony Berthelot, ο οποίος έχει εγκαταστήσει ένα αυτόματο μηχάνημα πώλησης στρειδιών στο νησί Ιλ ντε Ρε, που πουλά τα νόστιμα οστρακοειδή σε διάφορες ποσότητες, είδη και μεγέθη 24 ώρες τη μέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Ο Berthelot βλέπει την κίνηση αυτή περισσότερο ως μία επιπλέον πηγή εσόδων, και λιγότερο ως μία εναλλακτική επιλογή, ανταγωνιστική απέναντι στα ιχθυοπωλεία και τα σούπερ μάρκετ. «Αισθανόμασταν ότι χάναμε πολλές πωλήσεις όταν ήμασταν κλειστά», δήλωσε στο Reuters, σημειώνοντας: «Υπήρχε φυσικά κάποιο κόστος για την αγορά του μηχανήματος, όμως το αποπληρώνουμε σε δόσεις... Και σήμερα, θεωρητικά, μπορούμε να πούμε ότι οι υπολογισμοί μας είναι σωστοί και λειτουργεί». Και πράγματι, φαίνεται πως πολλοί είναι ενθουσιασμένοι με αυτήν την καινοτομία: «Μπορούμε να έρθουμε και τα μεσάνυχτα αν θέλουμε, αν μας έρθει μία επιθυμία για στρείδια. Είναι εξαιρετικό, είναι πραγματικά φρέσκα», δήλωσε ένας τουρίστας στο νησί.

Ο Berthelot παρατηρεί ότι το μηχάνημα είναι δημοφιλές στη νεότερη γενιά, που είναι συνηθισμένη στις διαδικτυακές αγορές και δεν ενοχλείται από την απουσία του πωλητή.