Φτιάξε ποδήλατο με 1.500 κάψουλες καφέ

Φτιάξε ποδήλατο με 1.500 κάψουλες καφέ

Δύο νέα καταστήματα Nespresso έως το τέλος του 2017

Σχεδόν 1.500 χρησιμοποιημένες κάψουλες καφέ απαιτούνται για την κατασκευή ενός ποδηλάτου, εξ ολοκλήρου από ανακυκλούμενα υλικά, όπως επισημαίνει η διοίκηση της εγχώριας επιχείρησης Nespresso στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης «Οι κάψουλές μας μπορούν να έχουν μία δεύτερη ζωή. Κάθε κάψουλα Nespresso που ανακυκλώνετε μπορεί να μετουσιωθεί σε ένα άλλο αντικείμενο της καθημερινότητάς σας» συμπληρώνοντας πως «σήμερα το 7% των πωλήσεων επιστρέφει προς ανακύκλωση και σύντομα ευελπιστούμε τα ποσοστά αυτά να αυξηθούν σημαντικά».
Συνολικά υπάρχουν σημεία ανακύκλωσης στα 6 σημεία του δικτύου καταστημάτων και άλλα 12 στα καταστήματα Κωτσόβολος, όπου συλλέγεται το υλικό και αποστέλλεται στο Κέντρο Ανακύκλωσης Κουτιών Αλουμινίου (ΚΑΝΑΛ) του Ομίλου Βιοχάλκο.

Η διοίκηση εξετάζει τρόπους προκειμένου να δώσει κίνητρα στους καταναλωτές, προκειμένου να ενεργοποιήσουν τη διαδικασία ανακύκλωσης, συμμετέχοντας σε κληρώσεις για ποδήλατα που έχουν κατασκευαστεί από την κατανάλωση των προϊόντων της.

Να σημειωθεί, πως πρόθεση της εταιρείας είναι έως το τέλος του 2017 να προστεθούν στο δίκτυο πωλήσεων επιπλέον δύο σημεία, εκ των οποίων το ένα θα βρίσκεται στην Αττική και το δεύτερο στην περιφέρεια.