Σε ό,τι αφορά στις οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης αναφέρει ότι υπάρχει μία επιφυλακτική αισιοδοξία
Μονόδρομο για όλη την Ευρωζώνη χαρακτηρίζει την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs για την Ευρώπη, Χου Πιλ, σε συνεντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή. Σχολιάζοντας την υλοποίηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, ο ίδιος σχολιάζει ότι οι αγορε΄ς στοιχείων είναι ένα μέρος μίας δέσμης μέτρων πολιτικής - όχι μόνο νομισματικών, αλλά και ρυθμιστικών και φορολογικών - που έχουν κεντρική σημασία στη σταθεροποίηση της οικονομιίας της ζώνης του ευρώ και στη συνέχεια, στη μετέπειτα ανάκαμψή της.
Ο ίδιος στο ερώτημα πότε αναμένει από την ΕΚΤ να αποκλιμακώνει το πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης απαντά ότι «πρόσφατα η ΕΚΤΑ σημείωσε ότι οι αγορές στοιχείων θα συνεχιστούν με τον τρέχοντα ρυθμό των 60 δισ. ευρώ ανά μήνα έως το τέλος του έτους. Αναμένουμε από την ΕΚΤ να ανακιοινώσει το φθινόπωρο πως θα μειώσει σταδιακά το ρυθμό των μηνιαίων αγορών ομολόγων από τον Ιανουάριο και να τις καταργήσει πλήρως έως τα τέλη του 2018».
Σε ό,τι αφορά στις οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης αναφέρει ότι υπάρχει μία επιφυλακτική αισιοδοξία. «Η πρόσφατη ισχύς των μακξροοικονομικών δεδομένων είναι ο κύριος λόγος. Η Ευρώπη έχει επωφεληθεί απο΄την ανάκαμψη του παγκόσμιου εμπορίου και την ενίσχυση της παγκόσμιας παραγωγής, που σημειώνεται από πέρυσι. Επίσης παρατηρείται βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού κλίματος, ιδιαίτερα στις οικονομίες των πρωτοπώρων μεταρρυθμιστών (Γερμανία-Ισπανία), που έχουν ήδη λάβει δύσκολες αλλά απαραίτητες αποφάσεις για να λειτουργήσουν καλύτερα οι αγορές εργασίας».