«Ενίσχυση της προσαρμοστικότητας εργαζομένων στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο της Περιφέρειας Αττικής, από το ΕΒΕΑ»
Το ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΒΕΑ), ως δικαιούχος, έχει αναλάβει την υλοποίηση της Πράξης: «Ενίσχυση της προσαρμοστικότητας εργαζομένων στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο της Περιφέρειας Αττικής - ΕΒΕΑ» με κωδικό ΟΠΣ 6004202 (συνέχεια του 5071100), η οποία έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027.
Το έργο αποτελεί μία ολοκληρωμένη προσπάθεια παρέμβασης μέσω της παροχής υπηρεσιών εξατομικευμένης συμβουλευτικής, επαγγελματικής κατάρτισης (με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 11 εκπαιδευτικά προγράμματα) και πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων και δεξιοτήτων σε 1.500 εργαζόμενους επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ανεξαρτήτως κλάδου απασχόλησης.
Σχεδιάστηκε για να αναβαθμίσει τις γνώσεις των ωφελούμενων και να καλλιεργήσει τις δεξιότητες γύρω από θεματικά αντικείμενα υψηλής προστιθέμενης αξίας όπως είναι το «Στέλεχος Διαχείρισης Οργανωσιακής Κουλτούρας και Καινοτομίας» και ο «Ειδικός Digital Marketing και On Line Branding στην δημιουργική βιομηχανία». Οι συγκεκριμένες θεματικές ενότητες επιλέχθηκαν με στόχο να διευρύνουν το αντικείμενο μεγάλου φάσματος επιχειρήσεων, συμβάλλοντας κατά αυτό τον τρόπο στην ενίσχυση της βιωσιμότητας αλλά και της ανταγωνιστικότητας τους.
Για την προσέλκυση ωφελούμενων δημοσιεύτηκε πρόσκληση σε δύο διαφορετικούς κύκλους στην ιστοσελίδα https://training1.acci.gr/, με στόχο 1.500 εργαζόμενους επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα. Οι ενέργειες για την προσέλκυση ωφελούμενων είχαν απόλυτη επιτυχία καθώς, υποβλήθηκαν περισσότερες από 3.500 αιτήσεις.
Συνολικά, 1.500 άτομα εντάχθηκαν σε τμήματα από τους οποίους οι 1.446 ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαίδευση. Οι καταρτιζόμενοι παρακολούθησαν προγράμματα συνολικής διάρκειας 80 ωρών, τα οποία εστίαζαν τόσο σε οριζόντιες όσο και σε εξειδικευμένες επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες.
Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα υλοποιήθηκαν με την μέθοδο της τηλεκατάρτισης. Η Συνολική Διάρκεια των μαθημάτων ανήλθε σε 80 ώρες με τις 64 να διεξάγονται μέσω ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης ενώ οι υπόλοιπες 16 ώρες πραγματοποιήθηκαν με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.
Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες που ολοκλήρωσαν την κατάρτιση υποβλήθηκαν σε εξετάσεις πιστοποίησης, οι οποίες λειτούργησαν ως εργαλείο αξιολόγησης και επιβεβαίωσης των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Η πιστοποίηση των αποκτηθέντων προσόντων/ δεξιοτήτων των ωφελούμενων πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως από διαπιστευμένο φορέα. Όλοι οι καταρτιζόμενοι που ολοκλήρωσαν την παρακολούθηση του προγράμματος έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης ενώ 1.138 καταρτιζόμενοι που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις εξετάσεις πιστοποίησης έλαβαν πιστοποιητικό από τον φορέα πιστοποίησης καθώς και το αντίστοιχο επίδομα το οποίο διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις ώρες παρακολούθησης κάθε καταρτιζόμενου.