Κεραμέως: Ιστορικό ρεκόρ στην απασχόληση στο πρώτο οκτάμηνο του 2024

Κεραμέως: Ιστορικό ρεκόρ στην απασχόληση στο πρώτο οκτάμηνο του 2024

«Συνεχίζουμε, με στόχο περισσότερες και ποιοτικότερες θέσεις εργασίας, στηρίζοντας εργαζόμενους και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα»

Την υψηλότερη επίδοση, που έχει καταγραφεί ποτέ, σημειώνει το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων του πρώτου οκταμήνου του 2024, το οποίο εμφανίζεται θετικό κατά 299.148 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η επίδοση αυτή αποτελεί την υψηλότερη επίδοση στο ισοζύγιο μισθωτής εργασίας πρώτου οκταμήνου από το 2001, όταν και ξεκίνησε η καταγραφή των συγκεκριμένων στοιχείων έως σήμερα, ξεπερνώντας το περσινό ρεκόρ του αντίστοιχου οκταμήνου του 2023, που ήταν 280.798 θέσεις εργασίας.

Το πρώτο οκτάμηνο του 2024, οι αναγγελίες προσλήψεων ήταν 2.227.877 έναντι 2.138.352 το αντίστοιχο διάστημα του 2023. Ειδικότερα, το 54,11% των αναγγελιών πρόσληψης αφορά θέσεις πλήρους απασχόλησης, το 36,53% μερικής απασχόλησης και το 9,36% εκ περιτροπής.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, δηλώνει: «Η αύξηση της απασχόλησης αποτελεί προτεραιότητά μας. Για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια, το ποσοστό της ανεργίας έχει πέσει κάτω από το 10%, ενώ τα πρόσφατα στοιχεία του Π.Σ. "ΕΡΓΑΝΗ" επιβεβαιώνουν τη σημαντική αυτή επίδοση, καταγράφοντας ένα ιστορικό ρεκόρ στην απασχόληση. Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία εμφανίζουν θετικό πρόσημο, δεν εφησυχάζουμε, αντιθέτως κινούμαστε στοχευμένα, για να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία και να οδηγηθούμε σε νέες, ποιοτικές, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

Παράλληλα, σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Κεραμέως σημειώνει ότι σκοπός είναι η αύξηση ευκαιριών απασχόλησης για όλους και η καλύτερη επαγγελματική καθημερινότητα.

«Συνεχίζουμε, με στόχο περισσότερες και ποιοτικότερες θέσεις εργασίας, στηρίζοντας εργαζόμενους και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας.