Ακρίβεια: Σε τι τιμές κυμαίνονται τα φρούτα και τα λαχανικά στην λαϊκή αγορά

Ακρίβεια: Σε τι τιμές κυμαίνονται τα φρούτα και τα λαχανικά στην λαϊκή αγορά

Οι πολίτες ψωνίζουν με το κομμάτι

Απλησίαστες είναι οι τιμές στα φρούτα και στα λαχανικά με τους καταναλωτές να αναγκάζονται να περιορίσουν τις αγορές τους ή να ψωνίζουν ακόμη και με το κομμάτι. Η ακρίβεια μαστίζει την κοινωνία και προκαλεί μεγάλα προβλήματα στα νοικοκυριά.

Ο κ. Γιώργος, παραγωγός από την Κόρινθο και μίλησε για την κίνηση στη λαϊκή αγορά μίλησε το πρωί της Τρίτης 6/8 στο Mega τονίζοντας: «Λόγω των καιρικών συνθήκων το σταφύλι έχει βγει 15 μέρες νωρίτερα τουλάχιστον. Και λόγω τη ξηρασίας. Εμείς στον νομό Κορινθίας έχουμε πρόβλημα και με το νερό και πρόβλημα με τις υποδομές. Την Κορινθία την έχουν ξεχάσει. Είμαστε "τελειωμένοι" ως αγρότες. Χωρίς νερό δεν υπάρχει τίποτα. Η παραγωγή είναι μικρή. Από 2 έως 2,5 ευρώ κινείται η τιμή του σταφυλιού. Στο σούπερ μάρκετ μπορεί να το βρείτε και 4 ευρώ. πρέπει να προσέξουμε τις τιμές για τους πολίτες», είπε αρχικά.

«Με το POS καλά τα πάμε, ο κόσμος ψωνίζει κυρίως με μετρητά», συμπλήρωσε.

«Οι τιμές μου φάνηκαν τσουχτερές γιατί όταν η τομάτα έχει 1,90 ευρώ και το ένα τσαμπί σταφύλι 6 ευρώ, καταλαβαίνετε… Αποφεύγω την μαναβική στο σούπερ μάρκετ, δεν μου αρέσει πολύ», επεσήμαναν επίσης στο Mega οι καταναλωτές.

«Όποιος θέλει και επιθυμεί μπορεί να έρθει, ευχαριστούμε όσους μας στηρίζουν. Η κίνηση είναι χαλαρή, είχε και πολλή ζέστη και δεν μας βοηθάει ο καιρός. Οι μεγάλοι άνθρωποι δεν μπορούν να έρχονται», ανέφερε παραγωγός από τα Μέγαρα.