Αυξήσεις τιμών έως και 448% σε 849 φάρμακα ανακοίνωσε ο ΕΟΦ

Αυξήσεις τιμών έως και 448% σε 849 φάρμακα ανακοίνωσε ο ΕΟΦ

Η ανατιμολογήσεις γίνονται, προκειμένου να διορθωθούν στρεβλώσεις στις τιμές φαρμάκων, οι οποίες οδηγούσαν σε μη βιώσιμη παραμονή τους στην ελληνική αγορά

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ σήμερα Τρίτη 30 Ιουλίου οι τιμές για 1.242 κωδικούς σκευασμάτων, για τα οποία οι εταιρείες που τα διακινούν, είχαν αιτηθεί την αναπροσαρμογή τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της σχετικής λίστας, προκύπτουν αυξήσεις άνω του 1% για 849 σκευάσματα. Μάλιστα, για 700 κωδικούς η αύξηση είναι πάνω από 10%, ενώ κατά 20% και πάνω αυξάνονται σε 570 κωδικούς. Οι αυξήσεις φθάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις στο διπλασιασμό. Συγκεκριμένα, σε 100 φάρμακα η αύξηση είναι πάνω από 100%, φθάνοντας σε ένα σκεύασμα το 448%. Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχει εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση, ώστε να αλλάξουν άμεσα οι τιμές παραγωγού και οι αυξήσεις στα φαρμακεία να τεθούν σε ισχύ το Σεπτέμβριο.

Η ανατιμολογήσεις γίνονται, προκειμένου να διορθωθούν στρεβλώσεις στις τιμές φαρμάκων, οι οποίες οδηγούσαν σε μη βιώσιμη παραμονή τους στην ελληνική αγορά.

Δείτε ΕΔΩ τα φάρμακα στα οποία αυξάνονται οι τιμές