Ερευνώ – Καινοτομώ: Παράταση για τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων

Ερευνώ – Καινοτομώ: Παράταση για τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων

Όσα πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι

Δημοσιεύθηκε η 1η τροποποίηση και παράταση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης της Δράσης Στρατηγικής Σημασίας «Ερευνώ – Καινοτομώ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΣΠΑ 2021 – 2027), σύμφωνα με την οποία ως ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), για όλες τις Παρεμβάσεις της Δράσης, ορίζεται η Πέμπτη 06/06/2024 και ώρα 12:00 με καταληκτικές ημερομηνίες:

  • για την Παρέμβαση Ι την Τρίτη 30/07/2024 και ώρα 15:00
  • για την Παρέμβαση ΙΙ τη Δευτέρα 09/09/2024 και ώρα 15:00
  • για τις Παρεμβάσεις ΙΙΙ και IV η Πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την εξάντληση του διαθέσιμου προϋπολογισμού ανά Κατηγορία Περιφέρειας και το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 27/11/2024 και ώρα 15:00

Βασικός στόχος

Βασικός στόχος της Δράσης είναι η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές, με σκοπό τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.

Budget

Ο προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δικαιούχοι δράσης

  • Επιχειρήσεις και «Λοιποί φορείς που αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις»
  • Ερευνητικοί οργανισμοί και «Λοιποί φορείς που αντιμετωπίζονται ως ερευνητικοί οργανισμοί»

Φορέας υλοποίησης είναι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς της Έρευνας και της Καινοτομίας (ΕΥΔΕ ΕΚ). Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ).

Επικοινωνία – πληροφορίες

Δείτε την ιστοσελίδα της Δράσης: erevno- kainotomo.gr/espa2127. Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικά μηνύματα στην ΕΥΔΕ ΕΚ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση erevno- [email protected].

Ενημερωθείτε καθημερινά για όλα όσα απασχολούν την καθημερινότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης στο SMEs Daily. Κάντε click ΕΔΩ, για να εγγραφείτε.