Διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS: Με ηλεκτρονικό ραντεβού τον Απρίλιο θα αποφύγουν οι υπόχρεοι το πρόστιμο

Διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS: Με ηλεκτρονικό ραντεβού τον Απρίλιο θα αποφύγουν οι υπόχρεοι το πρόστιμο

Σε εκκρεμότητα έχουν μείνει μέχρι αυτή τη στιγμή ακόμα 380.000 υπόχρεοι επιτηδευματίες

Η παράταση που έχει δοθεί για την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS είναι μέχρι 31 Μαρτίου, αλλά όσοι δεν προλάβουν μέχρι το τέλος του μήνα να συνδέσουν την ταμειακή μηχανή με το POS, έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού τον Απρίλιο.

Για τον λόγο αυτό αναμένεται να ανοίξει και μια πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες και εκεί θα πρέπει οι υπόχρεοι επιτηδευματίες να δηλώσουν, ότι έχουν κλείσει ραντεβού τον Απρίλιο, ώστε να μην έχουν κάποιο πρόστιμο, είπε στο ΕΡΤNEWS ο φοροτεχνικός Στάθης Βελισσαράκος. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μια καθημερινή πίεση από το υπουργείο Οικονομικών, που στέλνει πολλά email στους υπόχρεους, που είναι υποχρεωμένοι να συνδέσουν τις ταμειακές με τα POS και ειδικότερα σε όσους έχουν αναβαθμισμένα POS, να φωνάξουν τεχνικό και να κλείσουν ραντεβού για να τα ενεργοποιήσουν.

Σε εκκρεμότητα έχουν μείνει ακόμα 380.000 υπόχρεοι επιτηδευματίες, αλλά καθημερινά γίνονται συνδέσεις και μειώνεται ο αριθμός αυτός. Οι επιτηδευματίες ζητάνε την μείωση των χρεώσεων που επιβάλουν οι τράπεζες, ειδικά στις πολύ μικρές συναλλαγές, διότι στις μικρές συναλλαγές υπάρχει μεγάλη προμήθεια και δεν έχουνε κάποιο κέρδος. Συγκεκριμένα, όταν πουλάνε τα περίπτερα τσιγάρα, εισιτήρια, από αυτές τις πωλήσεις μπαίνουν μέσα, γιατί η προμήθεια που παίρνει η τράπεζα, είναι μεγαλύτερη από την προμήθεια του κέρδους.

Σύμφωνα με το ERTNEWS Υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες από τις τράπεζες, ότι θα υπάρχει μείωση της προμήθειας για τις μικρές συναλλαγές κατά 50% που θα φτάσει στο 0,1%.