Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες φέτος το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας θα είναι ακριβότερο από 20% έως και 35%
Ακριβότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια θα είναι φέτος και το σαρακοστιανό τραπέζι, με τους καταναλωτές να επιδίδονται προς το παρόν σε διερευνητικές εξορμήσεις στις αγορές τροφίμων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ στη Φλώρινα οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων κάνουν λόγο για αυξήσεις ύψους 35%, σε σχέση με πέρσι στα εδέσματα του σαρακοστιανού τραπεζιού. Οι καταναλωτές είναι διστακτικοί για την ώρα, κοιτούν πού κυμαίνονται οι τιμές και αναμένεται να φανεί ποια θα είναι η αντίδρασή τους στις αυξήσεις αυτές.
Στη Θεσσαλονίκη οι έμποροι μιλούν για αύξηση της τάξης του 20% στα προϊόντα. Μεγάλο αίνιγμα αποτελεί η τιμή της λαγάνας, η οποία πέρσι ήταν στα 3-3,15 και φέτος αναμένεται να διατεθεί από τους φούρνους γύρω στα 4 ευρώ, πιθανώς να αγγίξει και τα 5 ευρώ.