Στο πλευρό της Ελλάδας "συστρατεύεται" με ένα άρθρο - κόλαφο για τη στάση της Ευρωζώνης και της Γερμανίας το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, υπενθυμίζοντας την μεταπολεμική ιστορία της Ευρώπης και το ρόλο που διαδραμάτισε η Ελλάδα στην οικονομική πολιτική που ασκήθηκε προς όφελος της Γερμανίας.
Στο επίμαχο άρθρο με τίτλο "Ιστορικό χρέος της Γερμανίας να βοηθήσει την Ελλάδα" το Bloomberg θυμίζει τη στάση που τήρησε η χώρα μας στη διαγραφή του γερμανικού χρέους μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ καλεί τους εταίρους της Ελλάδας να αναθεωρήσουν τις παγιωμένες -ως φαίνεται – αντιλήψεις για τους "ενάρετους Γερμανούς και του ανάξιους Έλληνες".
«Η Γερμανία έχει ηθική υποχρέωση να βοηθήσει όπως ακριβώς έπραξαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, όταν βοήθησαν τη Γερμανία μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Την ιστορία αυτή φαίνεται πως πολλοί στη χώρα της Μέρκελ την έχουν ξεχάσει. Όσοι την ανακαλέσουν μπορεί να ανατρέψουν την εσφαλμένη εντύπωση για τους ενάρετους Γερμανούς και τους ανάξιους Έλληνες» επισημαίνει δηκτικά το Bloomberg.
"Οι υπογράφοντες στη συμφωνία του Λονδίνου, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, συμφώνησαν να μετακυλήσουν τις απαιτήσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις και τα χρέη που πραγματοποιήθηκαν μετά το 1933, μέχρις ότου ολοκληρώνονταν οι εργασίες συνεδρίου για την επανένωση της Γερμανίας. Το συνέδριο δεν έγινε ποτέ. Η Γερμανία κατέβαλε αποζημιώσεις σε χώρες κατά τη δεκαετία του 1960, αν και πολλοί Έλληνες θεωρούν ότι οφείλονται ακόμη αρκετά" τονίζεται στο άρθρο του αμερικανικού πρακτορείου.
"Υπό την αιγίδα των ΗΠΑ η εισαγωγή του γερμανικού μάρκου το 1948 έσβησε το μεγαλύτερο μέρος από το εγχώριο χρέος της Γερμανίας, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, που το 1938 αντιστοιχούσε σε επίπεδα που ισούνταν με το τετραπλάσιο του ΑΕΠ της χώρας. Η κίνηση αυτή βοήθησε τη Γερμανία να κάνει μία νέα αρχή και να ξεκινήσει το οικονομικό της θαύμα.