Η χώρα μας πρωταγωνιστεί στο χάρτη του real easte, τη στιγμή που η «υπερώριμη» Ευρώπη χάνει έδαφος
Ευοίωνο φαίνεται το μέλλον στην εγχώρια αγορά ακινήτων, συγκριτικά με το παγκόσμιο γίγνεσθαι, καθώς το ξέσπασμα του Covid-19 έβαλε για λίγο στον πάγο τις αγορές ακινήτων, με την απότομη αναβολή των διαπραγματεύσεων να έχει μειώσει στο μισό τη ροή των συναλλαγών παγκοσμίως, όπως αναφέρει σε διεθνή έρευνά της η Real Asset Media.
Για ακόμη μία φορά, λοιπόν, η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο, μετά την επιτυχημένη πορεία της τους τελευταίους μήνες σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, στρέφοντας τα βλέμματα των επενδυτών ακινήτων πάνω της. Τα πλεονεκτήματα που έχει να επιδείξει η χώρα συγκριτικά με άλλες γειτονικές περιοχές στο κομμάτι των επενδύσεων σε ιδιόκτητες κατοικίες, αρκετά.
Έτσι, η πληθώρα επιλογών σε πολυτελείς κατοικίες -οι οποίες όχι μόνο δεν ξεπουλιούνται, αλλά αντιθέτως οι τιμές τους σημειώνουν ανοδική πορεία - σε περιοχές με εξαιρετική θέα, όπως η Ακρόπολη, ή περιοχές σε απόσταση μιας ώρας από το αεροδρόμιο, εντάσσουν δυναμικά την παρουσία της Ελλάδας στον ανταγωνιστικό χάρτη της αγοράς ιδιωτικής κατοικίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Την ίδια ώρα, οι επαγγελματίες του χώρου από την πλευρά τους ευελπιστούν σε μία αυξημένη ζήτηση για αγορά ιδιωτικής κατοικίας σε διάφορους νησιωτικούς και μη, προορισμούς της Ελλάδας.
Με την ασφάλεια αναφορικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προσφέρει η ιδιωτική κατοικία σε συνδυασμό με τις σύγχρονες ανέσεις ενός σπιτιού και την πολυτέλεια που κάποιοι ξένοι, κυρίως, επενδυτές αναζητούν, η επένδυση σε ένα τέτοιο ακίνητο τώρα μοιάζει ιδανικότερη επιλογή από ποτέ. Πόσο μάλλον όταν αυτή χαρακτηρίζεται από άκρως ανταγωνιστικές τιμές, συγκριτικά με τα επίπεδα στα οποία κυμαίνονται αντίστοιχες ιδιόκτητες κατοικίες σε άλλους δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Σε κάθε περίπτωση, αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για την επόμενη μέρα στην αγορά ακινήτων στη χώρα μας συγκριτικά με την Ευρώπη, καθώς η υπόλοιπη Ευρώπη αναφορικά με τις τιμές των ακινήτων της ήταν σχετικά «υπερώριμη», κάτι που δεν ισχύει και στην Ελλάδα