Στην υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας και στην αποδοχή της γραμμής πίστωσης του ΔΝΤ, αποδίδουν οι Financial Times την πτώση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου κάτω από το μη βιώσιμο όριο του 8%, συγκεκριμένα στο 7,95%.
Σε σημερινό τους δημοσίευμα, οι Financial Times, αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς επεδίωξε μια καθαρή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης, πριν ακόμη από το τέλος του τρέχοντος έτους, προκειμένου να τερματιστεί η τακτική και ταπεινωτική, όπως τη χαρακτηρίζουν, παρακολούθηση του ΔΝΤ, αλλά και να αποκτήσει ο ίδιος το αβαντάζ, ενόψει του ενδεχομένου να πραγματοποιηθούν πρόωρες εθνικές εκλογές.
Ωστόσο, επισημαίνει η εφημερίδα, οι επενδυτές διαπίστωσαν ότι η Ελλάδα επιχείρησε να τρέξει, πριν ακόμη καταφέρει να περπατήσει. Η διαφαινόμενη κυβερνητική υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης που φαίνεται πια να αποδέχεται τις απαιτήσεις των πιστωτών, είναι ο λόγος, σύμφωνα με τους Financial Times, της πτώσης του δεκαετούς ομολόγου.
Η εφημερίδα εκτιμά πια, ότι οι επενδυτές μπορούν να παραμείνουν αισιόδοξοι για την Ελλάδα, ιδίως αν εφαρμοστεί σε αυτή ένα πρόγραμμα "προληπτικής στήριξης".
"Η παρακολούθηση (σ.σ. από την πλευρά των δανειστών)" καταλήγει το δημοσίευμα, "μπορεί να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα επιθυμεί να παραμείνει σ' ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, αποτελεί όμως και πλήγμα για την ασταθή κυβέρνηση και αυξάνει την πιθανότητα να ηττηθεί στις εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ".