Κατάφερε να γίνει διευθυντής μετά από 10 χρόνια μετά από μια μικρή αλλαγή

Κατάφερε να γίνει διευθυντής μετά από 10 χρόνια μετά από μια μικρή αλλαγή

Ποια ήταν η μικρή αλλά σημαντική στροφή που έκανε τη διαφορά

Ο 40χρονος Josh Leslie είναι σήμερα επιτέλους διευθύνων σύμβουλος της καλιφορνέζικης εταιρίας πληροφορικής Cumulus Networks, κάτι που ονειρευόταν από τα 30 του.

Είχε εξομολογηθεί μάλιστα στον διευθυντή του πως ήθελε να γίνει γενικός μέχρι τα 40 του, αλλά η καριέρα του δεν φαινόταν να πηγαίνει πουθενά και το αφεντιλίκι έμοιαζε όνειρο θερινής νυκτός.

Ο Josh εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρίας τον Ιούνιο του 2015 ως αντιπρόεδρος πωλήσεων, μια θέση που κατείχε σε διάφορες εταιρίες για αρκετά χρόνια. Γενικός διευθυντής της Cumulus Networks ήταν τότε ο ιδιοκτήτης της, JR Rivers, ο οποίος έμοιαζε αμετακίνητος από τα καθήκοντά του.

Τον Josh τον έτρωγε το άγχος, όπως λέει, που δεν έπαιρνε αυτή την προαγωγή για την οποία προετοιμαζόταν εδώ και τόσο καιρό και ονειρευόταν ήδη από τη στιγμή που έγινε για πρώτη φορά τμηματάρχης.

Δέκα μήνες μετά, ο ιδρυτής θα κρατούσε τελικά τον ρόλο του εκτελεστικού διευθυντή, κάνοντάς τον επιτέλους CEO. Κι αυτό δεν θα συνέβαινε παρά μόνο όταν σταμάτησε ο Leslie να απασχολεί το μυαλό του με αυτό, αλλάζοντας ολότελα φιλοσοφία: δεν τον ένοιαζε πια ούτε το μέγεθος της εταιρίας που διοικούσε ούτε και να φύγει μπας και βρει τη θέση που ήθελε.

Μια θέση που ονειρευόταν, όπως ισχυρίζεται, ήδη από παιδί, καθώς είναι γιος του Mark Leslie, γενικού διευθυντή της Veritas Software που στην ακμή της έβγαζε περισσότερα από 1,5 δισ. δολάρια τον χρόνο. Στα 30 του λοιπόν ο Josh ήταν μεγαλοστέλεχος της VMware, όταν και είπε στον τότε διευθυντή του πως ήθελε να γίνει γενικός διευθυντής μέχρι τα 40 του. Εκείνος γέλασε και του είπε πως τα 50 ήταν μια πιο λογική ηλικία για μια τέτοια θέση.

Τι έκανε; Εγκατέλειψε την εταιρία, έπιασε δουλειά σε μια άλλη και πάλευε ξανά να τα καταφέρει, αν και η πολυπόθητη προαγωγή δεν ερχόταν ξανά. Κάτι που επανέλαβε και δεύτερη φορά: τώρα ήταν αντιπρόεδρος πωλήσεων σε μια καινούρια εταιρία και είχε γιορτάσει μόλις τα 39α γενέθλιά του.

Τον έτρωγε όμως που δεν είχε καταφέρει τον στόχο του. Μέχρι που σταμάτησε να τον τρώει! Την ώρα που μετακινούνταν στην Cumulus Networks έπαψε να ενδιαφέρεται για τον στόχο του και αφοσιώθηκε στην οικογένειά του, εκτιμώντας πράγματα που δεν είχε δει ποτέ του.

«Ήταν τεράστια αλλαγή φιλοσοφίας για μένα. Για πρώτη φορά συνειδητοποίησα: Ίσως να μη γίνω γενικός διευθυντής. Και ίσως να μη με νοιάζει και τόσο πολύ. Ήταν περισσότερο το ταξίδι παρά ο προορισμός». Και αφού δεν μπορούσε να γίνει διευθύνων σύμβουλος, αποφάσισε να γίνει ο καλύτερος αντιπρόεδρος πωλήσεων. Και έγινε τόσο καλός που η θέση του γενικού διευθυντή ήταν πια δικαιωματικά δική του. Όταν σταμάτησε να ενδιαφέρεται για ρόλους και ταμπέλες δηλαδή.

«Και δέκα μήνες μετά έγινα CEO», λέει, αν και λίγη σημασία έχει πια αυτό στον νέο τρόπο που βλέπει τον κόσμο…