MONEY – Πώς βγάζουν λεφτά οι πλουσιότεροι άνθρωποι στη Νέα Υόρκη;

Η ζωή (πρέπει να) είναι ωραία αν ανήκεις στο 1% των πιο πλούσιων ανθρώπων – πόσω μάλλον αν ανήκεις στο 1% των πιο πλούσιων ανθρώπων της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με στοιχεία του 2011 που παρουσίασε στην τηλεόραση του Bloomberg η αναλύτρια Σκάρλετ Φου, στο 1% των πλουσιότερων Νεοϋορκέζων ανήκουν συνολικά 35.432 άνθρωποι, με ετήσιο εισόδημα που αγγίζει κατ' ελάχιστον τις 600.000 δολάρια, ενώ κατά μέσο όρο ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια. Και αν αθροίσουμε το εισόδημά τους, φτάνουμε στον συγκλονιστικό αριθμό των 91,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αποτελεί το 36% του συνολικού εισοδήματος όλων των κατοίκων της Νέας Υόρκης!

Πρόκειται κατά κύριο λόγο για επιχειρηματίες και δικηγόρους, και αν έχετε κι εσείς, όπως και οι περισσότεροι, την απορία από πού προέρχονται τα έσοδα αυτά, η Σκάρλετ Φου έχει και εδώ την απάντηση: Σε αντίθεση με αυτά που ισχύουν για τους... κοινούς θνητούς, οι πλούσιοι της Νέας Υόρκης αντλούν μόλις το 40% των εισοδημάτων τους από μισθούς. Ένα επιπλέον 25% προέρχεται από υπεραξία μετά από πωλήσεις μετοχών, ομολόγων ή ακινήτων, ένα 23% από επιχειρηματική δραστηριότητα, και ένα 10% από μερίσματα και τόκους.

Ναι, η ζωή είναι ωραία αν ανήκεις στο 1% των πιο πλούσιων ανθρώπων – ειδικά στη Νέα Υόρκη...