ΔΕΗ: Συμφωνία με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση των κοινοπρακτικών δανείων

ΔΕΗ: Συμφωνία με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση των κοινοπρακτικών δανείων

Με την αναχρηματοδότηση η ΔΕΗ επιτυγχάνει σημαντική χρονική επιμήκυνση των δανειακών υποχρεώσεων κι ενισχύει την κεφαλαιακή της διάρθρωση

Επισημοποιήθηκε η αναχρηματοδότηση των κοινοπρακτικών δανείων της ΔΕΗ, συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, σήμερα υπογράφηκαν με τις τράπεζες, οι δύο δανειακές συμβάσεις που αφορούν στην αναχρηματοδότηση των κοινοπρακτικών δανείων.

«Με την αναχρηματοδότηση αυτή η ΔΕΗ επιτυγχάνει σημαντική χρονική επιμήκυνση των δανειακών της υποχρεώσεων και ενισχύει την κεφαλαιακή της διάρθρωση.  Η Διοίκηση της ΔΕΗ ευχαριστεί τις Διοικήσεις και τα στελέχη των Τραπεζών που συνέβαλαν ουσιαστικά ώστε να φθάσουμε στη σημερινή υπογραφή» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΗ, η υπογραφή των εν λόγω δανειακών συμβάσεων συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης των τραπεζών προς την επιχείρηση, η οποία, «ανεξάρτητα από τις συντονισμένες επιθέσεις σκοπιμότητας που δέχεται το τελευταίο διάστημα, συνεχίζει το έργο της με βάση το Επιχειρηματικό της Σχέδιο και τη Στρατηγική της».