Ποια Ελλάδα! Περιοχή αυξάνει τα διόδια για 18η φορά κατά 8,8%

Ποια Ελλάδα! Περιοχή αυξάνει τα διόδια για 18η φορά κατά 8,8%

Ο φορέας εκμετάλλευσης της ακριβότερης σήραγγας του Χονγκ Κονγκ θα αυξήσει τα διόδια για 18η φορά από το 1997 έως σήμερα

Αναφερόμενοι στα μειωμένα έσοδα και το αυξανόμενο κόστος, αυτοκίνητα και ταξί που διέρχονται από τη σήραγγα «Western Harbour Tunnel» στο Χονγκ Κονγκ θα πρέπει να πληρώσουν αυξημένα διόδια κατά 7,7% και 8,3%.

Τα δημόσια και ιδιωτικά διώροφα λεωφορεία θα αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη αύξηση των διοδίων για τη διέλευση που συνδέει το Sai Ying Pun και το Yau Ma Tei, σε ποσοστό 8,8%.

Ωστόσο, οι τιμές για τις μοτοσυκλέτες θα παραμείνουν αμετάβλητες.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τη σήραγγα «Western Harbour Tunnel» έκανε την ανακοίνωση την Παρασκευή καθώς τα καθαρά έσοδά της για το οικονομικό έτος έπεσαν κάτω από το ελάχιστο εκτιμώμενο ποσό. Σύμφωνα με το νόμο της χώρας, η εταιρεία μπορεί να κάνει αυτόματα αύξηση των διοδίων χωρίς να λάβει έγκριση από την κυβέρνηση. Η τελευταία αύξηση έγινε τον περασμένο Ιούλιο για τον ίδιο λόγο.

«Από την έναρξή της, τα πραγματικά καθαρά έσοδά της σε κάθε οικονομικό έτος ήταν πολύ χαμηλότερα από τα ελάχιστα εκτιμώμενα καθαρά έσοδα που προβλέπονται στο διάταγμα για τη διέλευση από το δυτικό λιμάνι», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

«Για να καλύψει τις αυξανόμενες λειτουργικές δαπάνες, η εταιρεία πρέπει να προσαρμόσει το επίπεδο των διοδίων», πρόσθεσε.

Η εταιρεία δήλωσε ότι ο κύριος λόγος για το έλλειμμα των εσόδων ήταν ο μη ικανοποιητικός όγκος κυκλοφορίας.