Μία “τρελή” συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Από εντυπωσιακές διακυμάνσεις στον τραπεζικό κλάδο χαρακτηρίστηκε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που ξεκίνησε με δραματική πτώση για Εθνική και Eurobank, που έφτασαν το -30% λόγω των εξελίξεων σχετικά με τη συγχώνευσή τους, όμως έκλεισε με κέρδη και τη μετοχή της Eurobank να διαμορφώνεται τελικά στο +20%, ενώ η μετοχή της Alpha Βank, που νωρίτερα είχε βρεθεί να χάνει ποσοστό άνω του 20%, έκλεισε τελικά σε θετικό έδαφος, στο +4.39%. Αντίθετα, η μετοχή της Εθνικής δεν κατάφερε να “γυρίσει” θετικά και έκλεισε στο -10,38%.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 829,08 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,74%, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 56 εκατ. ευρώ.

Σε θετικό έδαφος κινούνται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και τα κέρδη που κατέγραφαν νωρίτερα σε μεγάλο βαθμό έχουν εξανεμιστεί, λόγω των εξελίξεων στην Ελλάδα, αλλά και την Πορτογαλία, που πλήττουν τις τραπεζικές μετοχές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,35%, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,14%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,34%.

Αντίθετα, στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στη Γουολ Στριτ, αναμένοντας την έναρξη της περιόδου ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων. Και οι τρεις κύριοι δείκτες κινούνται ελαφρώς πτωτικά, σε ποσοστό όχι άνω του 0,40%.

Ελαφρώς ανοδικά κινείται την ίδια στιγμή το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3015 (+0,18%).