Μάζεψε τις απώλειες το Χρηματιστήριο

Μαζεύει τις μεγάλες απώλειες το ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ έκπληξη αποτελεί η κίνηση της Eurobank, η οποία από το -30% βρέθηκε να ενισχύεται 3,3%!. Σύμφωνα πάντως με τον Τάκη Ζαμάνη, υπεύθυνο συναλλαγών της BETA χρηματιστηριακής, πρόκειται εμφανώς για κερδοσκοπικές κινήσεις.

Όπως αναφέρει ένα μέρος της αγοράς, κυρίως κερδοσκοπικό, πιστεύει ότι ήταν υπερβολική η αντίδραση και η μετοχή έπρεπε να είναι υψηλότερη. “Όμως τα δεδομένα είναι τα ίδια για όλους. Οι διοικήσεις των τραπεζών δήλωσαν ότι δεν μπορούν να συγκεντρώσουν το 105 για να μείνουν ιδιωτικές, άρα θα κρατικοποιηθούν” σημειώνει ο κ. Ζαμάνης.

Σημειώνεται ότι το πρωί η μετοχή της Eurobank ξεκίνησε με πτώση 30%  στα 0,105 ευρώ, ενώ σταδιακά άρχισε να μαζεύει τις απώλειες και λίγο πριν τις 14:00 βρέθηκε να ενισχύεται 3,3%. Ανάλογη είναι και η πορεία της μετοχής της Εθνικής η οποία ωστόσο συνεχίζει να καταγράφει απώλειες 15%.

Η αγορά στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης υποχρεώθηκε σε μεγάλες απώλειες λόγω των μαζικών πωλήσεων στις τράπεζες, μετά την απόφαση να παγώσει το deal της Εθνικής με τη Eurobank με τις δύο τράπεζες ουσιαστικά να κρατικοποιούνται.

Συγκεκριμένα με απώλειες 30% ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και Eurobank, στον απόηχο της αναστολής της διαδικασίας συγχώνευσης.

Ο Γενικός Δείκτης, λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι κινείται πτωτικά 0,55% στις 818 μονάδες.