Αμηχανία στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Νευρικότητα και αμηχανία επικρατούν στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά τη δραματική χθεσινή πτώση του γενικού δείκτη κατά 4,90%, κάτω από τις 900 μονάδες.

Ο γενικός δείκτης διαμορφώνεται στις 884,45 μονάδες, καταγράφοντας οριακές απώλειες 0,06%.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Η χθεσινή βίαιη πτώση στο χρηματιστήριο Αθηνών επαναφέρει το θέμα της ανάληψης ρίσκου στον ευρωπαϊκό Νότο και δη στην Ελλάδα. Φαίνεται πως όσα κατάφερε να επιτύχει η χώρα μας κυρίως στο θέμα της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των αγορών προς την οικονομία μας βρίσκεται εκ νέου σε κίνδυνο εξαιτίας των ανεύθυνων δηλώσεων τόσο του κ. Ντάισελμπλουμ όσο και της εκπροσώπου Μπαρνιέ κ. Hughes. Από την άλλη πλευρά κορυφαίοι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν με κάθε τρόπο να ..σβήσουν τη φωτιά και να καλύψουν το κενό επικοινωνίας που παρατηρείται μέσα στην Ευρωζώνη. Στα θετικά, το νέο υψηλό κλείσιμο του δείκτη Dow Jones και η σχετικά ..ψύχραιμη αντίδραση των ευρωαγορών. Σε περίπτωση διατήρησης του θετικού κλίματος στα διεθνή χρηματιστήρια δεν αποκλείεται μια ανοδική αντίδραση και της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς μετά το χθεσινό sell-off”.

Νευρικότητα και “έλλειψη πυξίδας” και στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να ενισχύεται κατά 0,11%, τον DAX στη Φρανκφούρτη να υποχωρεί κατά 0,04% και τον CAC 40 στο Παρίσι να σημειώνει πτώση 0,17%.

Ελαφρώς πτωτικά κινείται την ίδια στιγμή το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,2839 (-0,17%).