Θετική αντίδραση από το Χρηματιστήριο Αθηνών

Βελτίωση του κλίματος παρατηρείται σήμερα τόσο στο ελληνικό Χρηματιστήριο, όσο και στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά από τρεις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις και καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για το τι μέλλει γενέσθαι με την Κύπρο.

Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε στις 930,73 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,79%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 53 εκατ. ευρώ.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Με κέρδη ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά με το Γενικό Δείκτη να κερδίζει 0,79% σε μια ημέρα έντονων διακυμάνσεων όπου ο τραπεζικός κλάδος αντέδρασε σημαντικά μετά τη χθεσινή κατακόρυφη πτώση και έκλεισε με σημαντικότατα κέρδη της τάξεως του 4,28%. Εντυπωσιακή συνεδρίαση για τον τίτλο της Alpha Bank που απορρόφησε σημαντικό αριθμό μετοχών και έκλεισε με ισχυρά κέρδη της τάξεως του 8,24%. Ανοδικό rebound και για τον τίτλο της MIG (7,51+%) μετά τις χθεσινές πολύ μεγάλες απώλειες. Αντίθετα, συνεχίστηκε η ..ταλαιπωρία στον τίτλο του ΟΤΕ που έχασε ποσοστό 1,89%, ενώ η πλειοψηφία των υπολοίπων δεικτοβαρών τίτλων δεν παρουσίασε ακραίες μεταβολές στο τέλος της ημέρας με τους επενδυτές να διατηρούν στάση αναμονής. Η καθαρή αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 53εκ€”.

Σε θετικό έδαφος κινούνται στην πλειοψηφία τους και οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να ενισχύεται σε ποσοστό 0,61%, τον CAC 40 στο Παρίσι να σημειώνει άνοδο 0,61%, ενώ αντίθετα τον FTSE 100 στο Λονδίνο να υποχωρεί κατά 0,22%. Σημαντική άνοδο καταγράφουν παράλληλα και ο IBEX στη Μαδρίτη (+1,11%), αλλά και ο FTSE MIB στην Ιταλία (+1,80%).

Ιδιαίτερα θετική μέχρι τώρα και η συνεδρίαση στη Γουολ Στριτ, με τους τρεις δείκτες να ενισχύονται σε ποσοστό άνω του 0,40%.

Ανάκαμψη και για το ευρώ σήμερα, με την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου να διαμορφώνεται στο 1.2946 (+0,50%).