Αρνητική η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ορατές είναι οι επιπτώσεις στις αγορές λόγω των εξελίξεων στο κυπριακό μέτωπο, ενώ το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου είναι κλειστό και το Χρηματιστήριο Αθηνών σε σημαντική διόρθωση. 

Σταθερά σε αρνητικά επίπεδα κινήθηκε η πλειονότητα βασικών δεικτών και μετοχών, με τον Γενικό Δείκτη στις 930-935 μονάδες (περίπου -3%) και τον FTSE Large Cap να ακουμπά οριακά τις 300 μονάδες. 

Μεγαλύτερες οι απώλειες για τον τραπεζικό κλάδο, με τον δείκτη έως 6,50% χαμηλότερα, με συνεχείς ρευστοποιήσεις-πιέσεις και στις μετοχές των συστημικών τραπεζών αλλά και στις υπόλοιπες.

Σύμφωνα με τη Δεπόλλας Χρηματιστηριακή:"Αναμενόμενα αρνητική η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας καθώς η εντεινόμενη αβεβαιότητα στην Κύπρο πλήττει σοβαρά τόσο το γενικότερο επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα όσο και την ήδη ιδιαίτερα εύθραυστη επενδυτική ψυχολογία των πολιτών του Νότου στην Ευρωζώνη. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 3,85% με ..σύμμαχο τον τίτλο της ΕΕΕΚ που κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 3,7%. Η καθαρή αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 62εκ€. Χωρίς τέλος οι ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο που "βυθίστηκε" στο -9,69% ενώ πολύ μεγάλες απώλειες κατέγραψαν και οι τίτλοι των MIG(-23.9%), Βιοχάλκο (-13.2%), ΔΕΗ (-8.29%), ΟΤΕ (-7.83%), Ελλάκτωρ (-8.65%), Jumbo (-8.01%)."