“Χαμηλές πτήσεις” στο Χρηματιστήριο με τον τζίρο στα ύψη

Με απώλειες έκλεισε την εβδομάδα ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από εντυπωσιακά υψηλό τζίρο, που γιγαντώθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης, με το μεγαλύτερο μέρος του όγκου συναλλαγών να παρατηρείται στις τραπεζικές μετοχές.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 960,42 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,81%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 134,36 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών στα 59 εκατ. τεμάχια.

H "Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή" σχολιάζει: "Με απώλειες ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 960,42 μονάδες με πτώση -0,81%, από τις δεικτοβαρείς μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση ο ΤΙΤΑΝΑΣ (-5,90%) και EUROBANK (-5,54%) , ενώ με τά μεγαλύτερα κέρδη έκλεισαν η  ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ (+9,19) και ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ (+6,32). Εν αναμονή των αποφάσεων του σημερινού βραδύνου Eurogroup με κύριο θέμα το Κυπριακό οικονομικό ζήτημα βρέθηκε η αγορά κατά σημερινή συνεδρίαση, ενώ σημαντικό ρόλο στην μεταβολές που παρουσίασαν πολλές μετοχές, καθώς και στην σημαντική άνοδο του όγκου συναλλαγών έπαιξε η τελευταία μέρα στην αναδιάρθρωση  του δείκτη FTSE All World".

Με μικρές απώλειες κινούνται αυτή την ώρα οι σημαντικότερες διεθνείς αγορές με τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν πριν στην αμερικανική αγορά να είναι χειρότερα των εκτιμήσεων.

Πτωτικά κινούνται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να κινείται στο -0,68%, τον DAX στη Φρανκφούρτη στο -0,48% και τον CAC 40 στο Παρίσι στο -0,67%.

Απώλειες σήμερα και για τη Γουολ Στριτ, μετά από ένα ξέφρενο ανοδικό ράλι δέκα ημερών, λόγω της απρόσμενης πτώσης του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης το Μάρτιο. Και οι τρεις κύριοι δείκτες υποχωρούν σε ποσοστό μεταξύ 0,20 και 0,25%.

Αντίθετα, ανοδικά κινείται η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, που απομακρύνεται από το 1,30 και διαμορφώνεται πλέον στο 1,3067 (+0,48%).