“Σπάει τα κοντέρ” ο Dow Jones

Κλίμα ευφορίας έφερε στη Γουολ Στριτ η αναπάντεχη μείωση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, που ερμηνεύθηκε ως σημαντική βελτίωση στην αμερικανική αγορά εργασίας και βοήθησε τον Dow Jones να επεκτείνει το ιστορικό υψηλό του για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή: "Νέο ιστορικό υψηλό για τρίτη συνεχή ημέρα σημείωσε ο Dow (+0,23%) και όλα τα βλέμματα στρέφονται πλέον στα αυριανά μηνιαία στοιχεία για τους δείκτες απασχόλησης στις ΗΠΑ. Στα σημερινά μάκρο, μείωση κατά 7000 σημείωσαν τα επιδόματα ανεργίας για την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ανοδικά στα 44 δις δολάρια κινήθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ. Μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας η μετοχή της Bank Of America (+3%) με την μετοχή του τραπεζικού κολοσσού να έχει σχεδόν διπλασιάσει την τιμή της τους τελευταίους 8 μήνες."

Οριακή άνοδο σημείωσε η τιμή του χρυσού, που διαμορφώθηκε στα 1.576,60 δολάρια ανά ουγγιά (+0,11%), ενώ σημαντική άνοδο σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου, που έκλεισε στα 91,55 δολάρια ανά βαρέλι (+1,24%). Αντίθετα, οριακή πτώση κατέγραψε η τιμή του μπρεντ, στα 111,03 δολάρια ανά βαρέλι (-0,04%).

Σημαντική ενίσχυση καταγράφει την ίδια στιγμή το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά και τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι για την οικονομική πορεία της Ευρωζώνης. Η ισοτιμία εκτοξεύτηκε πάνω από το 1,31, και διαμορφώνεται στο 1,3104 (+1,06%).