Επέστρεψε πάνω από τις 1.000 μονάδες το Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 1.000 μονάδες επέστρεψε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από σχετικά χαμηλό τζίρο και λίγες οικονομικές ειδήσεις.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.007,99 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,95%, ενώ στο υψηλό ημέρας είχε φτάσει μέχρι και πάνω από τις 1.019 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 55 εκατ. ευρώ.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Σε θετικό έδαφος ολοκληρώθηκε η προτελευταία συνεδρίαση της ημέρας με τη χρηματιστηριακή πάντως αγορά να παρουσιάζει αυξημένη μεταβλητότητα και συχνές εναλλαγές κατεύθυνσης κυρίως λόγω της περιορισμένης ρευστότητας και συναλλακτικής δραστηριότητας. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 0,95% με την καθαρή αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 55εκ€. Σε θετικό έδαφος το κλείσιμο και σήμερα για τον τραπεζικό κλάδο με ημερήσια κέρδη της τάξεως του 2,93% χάνοντας ωστόσο σημαντικότατο μέρος της δυναμικής του προς το τέλος της συνεδρίασης. Ξεχώρισαν επίσης οι τίτλοι των ΜΟΗ, ΕΕΕΚ και ΟΤΕ με κέρδη της τάξεως του 2,66%, 2,25% και 2,11% αντίστοιχα. Αντίθετα σημαντικές απώλειες κατέγραψε ο τίτλος του ΟΠΑΠ που έχασε 3,83%.  Διατηρείται το θετικό κλίμα, για 3η μάλιστα συνεχόμενη ημέρα, και στις ευρωπαϊκές αγορές ενώ και τα αμερικανικά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά στο άνοιγμα τους”.

Πράγματι, θετικό είναι το άνοιγμα στη Γουολ Στριτ, με τους τρεις κύριους δείκτες να κινούνται ελαφρώς ανοδικά. Όπως ανοδικά κινούνται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να ενισχύεται κατά 0,43%, τον DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,80% και τον CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,52%.

Ελαφρώς πτωτικά κινείται και το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να πέφτει κάτω από το 1,31, και συγκεκριμένα στο 1.3096.