Νέες απώλειες για το Χρηματιστήριο ελέω τραπεζών

Πτωτικά κινήθηκε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται ισχυρές πιέσεις για μία ακόμα ημέρα, την ίδια στιγμή που τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν σημαντικές απώλειες λόγω των αποτελεσμάτων των ιταλικών εκλογών, που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο της ακυβερνησίας στη γειτονική χώρα.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 991,56 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,38%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 62 εκατ. ευρώ.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων η σημερινή με το Γενικό Δείκτη να κλείνει μεν με απώλειες (-0,38%), ωστόσο αυτές περιορίστηκαν σημαντικά σε σχέση με το άνοιγμα της συνεδρίασης (-2.5%). Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά παρά το ιδιαίτερα αρνητικό διεθνές περιβάλλον  προσπάθησε να διατηρήσει την επαφή με τις 1,000 μονάδες και ενδοσυνεδριακά κινήθηκε ακόμη και σε θετικό έδαφος την ώρα που οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές κατέγραφαν υψηλές απώλειες στον απόηχο των ιταλικών εκλογών. Σε θετικό έδαφος το κλείσιμο για τον τίτλο της ΕΕΕΚ (+1,84%) ενώ εντυπωσιακό ήταν το rebound για τον τίτλο της ΕΤΕ που κατάφερε να κλείσει με κέρδη της τάξεως του 1,04% με τον τραπεζικό κλάδο να χάνει 3,46%. Η καθαρή αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 62εκ€”.

Πτωτικά κινούνται την ίδια στιγμή τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ελέω Μπερλουσκόνι, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να υποχωρεί κατά 1,01%, τον DAX στη Φρανκφούρτη κατά 1,40% και τον CAC 40 στο Παρίσι κατά 1,44%. Όπως είναι φυσικό, “κατρακυλάει” ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο, που καταγράφει απώλειες 3,55%.

Αντίθετα, σε θετικό έδαφος κινείται στο άνοιγμα η Γουολ Στριτ, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να ενισχύονται σε ποσοστό άνω του 0,60% και τον NASDAQ να σημειώνει άνοδο 0,25%.

Σχεδόν αμετάβλητη παραμένει ταυτόχρονα η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, παρά τις αρκετές και έντονες διακυμάνσεις που έχει καταγράψει εντός της ημέρας, στο 1,3064 (+0,01%).