Φόβος και τρόμος για Γουολ Στριτ και ευρώ ο Μπερλουσκόνι

Τα απρόσμενα υψηλά ποσοστά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις ιταλικές εκλογές και η διαφαινόμενη επικράτησή του στην ιταλική Γερουσία ανησύχησαν τους επενδυτές στη Γουολ Στριτ, όπως άλλωστε και στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα και οι τρεις κύριοι δείκτες να κινηθούν πτωτικά.

Η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή:"Το ρευστό πολιτικό σκηνικό στην Ιταλία, όπως αυτό αποτυπώθηκε μετά την ολοκλήρωση των εκλογών, οδήγησε σε sell-off τα διεθνή χρηματιστήρια. O Dow έκλεισε με πτώση 1,43% καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια διόρθωση για το 2013. Η ανησυχία για την πολιτική κατάσταση στη γειτονική χώρα είναι έντονη και αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς πιθανή επικράτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα θέσει εν αμφιβόλω τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Το κλίμα αυτό της αβεβαιότητας δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το ευρώ, με το κοινό νόμισμα να κλείνει στο 1,3070 έναντι του δολαρίου".

Ισχυρή ανάκαμψη για την τιμή του χρυσού, μετά από διαδοχικές απώλειες την περασμένη εβδομάδα, καθώς διαμορφώθηκε στα 1.596,20 δολάρια ανά ουγγιά (+1,49%), ενώ μικρές μεταβολές κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου, με το αργό να κλείνει στα 92,89 δολάρια ανά βαρέλι (-0,28%) και το μπρεντ στα 114,13 δολάρια ανά βαρέλι (+0,03%).