Έντονες πιέσεις και απώλειες στο Χρηματιστήριο

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι έντονες πιέσεις που δέχθηκαν οι περισσότερες μετοχές οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες τον γενικό δείκτη.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.026,81 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 1,72%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 44 εκατ. ευρώ.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Η αρνητική ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών αλλά και η έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος λόγω και της αργίας στις αμερικάνικες αγορές αποτυπώθηκε και στο κλείσιμο της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 1,72% με τη συντριπτική πλειοψηφία των δεικτοβαρών τίτλων να κινείται σε αρνητικό έδαφος, με εξαίρεση μόνο τους τίτλους των ΔΕΗ (+0,89%) και Τραπέζης Κύπρου (+4,55%). Το αρνητικό αυτό γύρισμα της αγοράς ήταν εδώ και ημέρες αναμενόμενο, κυρίως λόγω της έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος, της συνεχιζόμενης αρνητικής εικόνας στον τραπεζικό κλάδο, αλλά και της γενικότερης στασιμότητας στα ζητήματα της εφαρμογής των αποκρατικοποιήσεων και εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. Η καθαρή αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 44εκ€”.

Ανάμικτο είναι την ίδια στιγμή το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στην πρώτη συνεδρίαση μετά τη συνάντηση των G-20 στη Μόσχα. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,27%, ενώ αντίθετα ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται κατά 0,28% και ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,06%.