Αρνητικό “γύρισμα” στη Γουολ Στριτ

Σε στασιμότητα οδήγησε τη Γουολ Στριτ η διαρροή ενός εσωτερικού e-mail που έστειλε ένας αντιπρόεδρος της εταιρείας Wal-Mart, στο οποίο χαρακτήριζε τις πωλήσεις του Φεβρουαρίου “ολοκληρωτική καταστροφή”.

Η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή σχολιάζει: "Χωρίς μεταβολή ολοκλήρωσε μια ακόμα συνεδρίαση ο Dow ενώ μικρές απώλειες 0,20% κατέγραψαν S&P και Nasdaq. Νωρίτερα, η διαρροή ενός απόρρητου email στελέχους της Wal Mart είχε δημιουργήσει αναστάτωση στην αγορά, καθώς το σημαντικό στέλεχος της εταιρίας δήλωνε απογοητευμένος από τις πωλήσεις τον Φεβρουάριο. Στα μάκρο της ημέρας κατώτερη των προσδοκιών ήταν η βιομηχανική παραγωγή για τον προηγούμενο μήνα, ενώ κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν ο δείκτης του Michigan για την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Στην αγορά των εμπορευμάτων, με απώλειες 1,62% έκλεισε η τιμή του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να διαπραγματεύεται πλέον στα 1610 δολάρια ανά ουγγιά."

Σχεδόν αμετάβλητη παραμένει την ίδια στιγμή η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, μετά από μικρές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, και διαμορφώνεται στο 1,3360 (-0,02%).