Μικτά πρόσημα στη Γουολ Στριτ

Ανάμικτα συναισθήματα προκάλεσε στους Αμερικανούς επενδυτές το διάγγελμα του Μπαράκ Ομπάμα προς τον αμερικανικό λαό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σαφής “πυξίδα” στην αγορά.

Η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή σχολιάζει: "Μικτά πρόσημα στη Wall Street με τον Dow να κλείνει με μικρή πτώση 0,26% και τον Nasdaq να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση με κέρδη 0,33%. Χαρακτηριστικό μιας ακόμα ημέρας αυτή την εβδομάδα οι χαμηλοί τζίροι και η εξαιρετικά μειωμένη μεταβλητότητα. Ενδεικτικό είναι ότι ο δείκτης VIX που θεωρείται ως ο σημαντικότερος δείκτης μέτρησης της διακύμασης της αγοράς βρίσκεται κοντά σε ιστορικά χαμηλά. Τέλος, καμία έκπληξη στα μάκρο της ημέρας, με τις λιανικές πωλήσεις να σημειώνουν αύξηση 0,1% συγκλίνοντας με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών."

Πτωτικά κινήθηκε η τιμή του χρυσού, που διαμορφώθηκε στα 1.642,80 δολάρια ανά ουγγιά (-0,41%), όπως και η τιμή του αργού πετρελαίου, που έκλεισε στα 97,10 δολάρια ανά βαρέλι (-0,42%), ενώ μικρή άνοδο σημείωσε η τιμή του μπρεντ, στα 117,97 δολάρια ανά βαρέλι (+0,17%).

Οριακά πτωτικά κινείται την ίδια στιγμή το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά από έντονες διακυμάνσεις, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3447 (-0,05%).