Σε αρνητικό έδαφος στο άνοιγμα το Χρηματιστήριο

Οριακά πάνω από τις 1.000 μονάδες βρίσκεται ο γενικός δείκτης στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πραγματοποιώντας αρνητικό ξεκίνημα στην ημέρα.

Ο γενικός δείκτης κινείται στις 1.005,28 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,80%.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “H ελληνική χρηματιστηριακή αγορά χρειάζεται ξεκάθαρα έναν καταλύτη, μια σημαντική είδηση, προκειμένου να αλλάξει εκ νέου η ψυχολογία των επενδυτών και να επανέλθει το αγοραστικό ενδιαφέρον. Η στασιμότητα που παρατηρείται σε όλα τα μέτωπα, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, προβληματίζει και τη χρηματιστηριακή αγορά που περιμένει θετικότερες εξελίξεις και εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών. Όσο κάτι τέτοιο τίθεται υπό αμφισβήτηση το ελληνικό χρηματιστήριο θα παραμένει «δέσμιο» των καθυστερήσεων αυτών οι ξένοι επενδυτές θα απέχουν, στην πλειοψηφία τους, από την ελληνική αγορά. Στα διεθνή, υποτονικό αναμένεται και σήμερα το άνοιγμα στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές με τα ευρωπαϊκά futures να δείχνουν χαμηλότερο άνοιγμα”.

Πράγματι, μικρές απώλειες καταγράφουν στο άνοιγμα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να υποχωρεί κατά 0,13%, τον DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,24% και τον CAC 40 στο Παρίσι επίσης κατά 0,24%.

Οριακά πτωτικά κινείται την ίδια στιγμή η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, και διαμορφώνεται μόλις κάτω από το 1,4, στο 1,3399.