Σταθεροποιητικές τάσεις στη Γουολ Στριτ

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Γουολ Στριτ, με μικρές διακυμάνσεις οριακά κάτω από το κλείσιμο της Παρασκευής για τους τρεις κύριους δείκτες.

Η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή σχολιάζει την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας:"Με μικρή πτώση ξεκίνησε οτην εβδομάδα ο Dow (-0,16%), σε μια άνευρη συνεδρίαση με πολύ χαμηλές διακυμάνσεις. Οι επενδυτές τηρούν πλέον στάση αναμονής περιμένοντας και τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής των ευρωπαίων ηγετών. Σε ό,τι αφορά τις επιμέρους μετοχές, την εντυπωσιακή του πορεία συνέχισε το Linkedin, με τη μετοχή της εταιρίας του διαδικτίου να σημειώνει άνοδο 3,5% μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Παρασκευή."

Σημαντική άνοδο κατέγραψε η τιμή του αργού πετρελαίου, που διαμορφώθηκε στα 97 δολάρια ανά βαρέλι (+1,34%), ενώ αντίθετα πτωτικά κινήθηκε το μπρεντ, που έκλεισε στα 118,32 δολάρια ανά βαρέλι (-0,49%).

Πτώση και για τον χρυσό, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.651,10 δολάρια ανά ουγγιά (-0,95%).

Ελαφρώς ανοδικά κινείται την ίδια στιγμή το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3397, αν και νωρίτερα είχε φτάσει μέχρι και στο 1,3425, μετά τις δηλώσεις του Γενς Βάιντμαν για το ευρώ.