Κέρδη στο κλείσιμο της Γουολ Στριτ

Θετική ήταν η αντίδραση των επενδυτών στην ανακοίνωση για τη σημαντική μείωση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ, αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοινώθηκαν, με αποτέλεσμα η Γουολ Στριτ να κινηθεί με ανοδικές διαθέσεις για μία ακόμα συνεδρίαση.

Η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή σχολιάζει τη συνεδρίαση της Παρασκευής: "Με κέρδη αποχαιρέτησε την εβδομάδα το αμερικάνικο χρηματιστήριο με τον Dow (+0,33%) να προσεγγίζει εκ νέου τις 14000 μονάδες. Οι ανακοινώσεις για τη συρρίκνση του εμπορικού ελείμματος των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα καθώς και η άνοδος του δείκτη καταναλωτή στην Κίνα υπήρξαν οι καταλύτες της σημερινής ανόδου. Παράλληλα, με ανακούφιση αντιμετώπισαν οι αγορές τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων από την Ιταλία, στις οποίες φαίνεται ότι η ισχύς του Σίλβιο Μπερλουσκόνι περιορίζεται. Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, αίσθηση προκάλεσε η πρόθεση της Southeastern Asset Management, κατόχου του 8,5% της Dell, να αποτρέψει το πρόσφατο LBO deal σύμφωνα με το οποίο η εταιρία θα εξαγοραστεί και η μετοχή θα δεν θα διαπραγματεύεται πλέον δημόσια."

Σημαντική άνοδο 1,42% σημείωσε η τιμή του μπρεντ, που έκλεισε στα 118,90 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ οριακά πτωτικά κινήθηκε η τιμή του αργού, που έκλεισε στα 95,81 δολάρια ανά βαρέλι (-0,02%).

Μικρή πτώση και για την τιμή του χρυσού, που διαμορφώθηκε στα 1.668,70 δολάρια ανά ουγγιά (-0,16%).

Μικρή πτώση καταγράφει για δεύτερη συνεχόμενη μέρα το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3366 (-0,24%).