“Μάζεψε” τις απώλειες η Γουολ Στριτ

Με αρνητικά πρόσημα κλείνει τη σημερινή μέρα η Γουολ Στριτ, αν και προς το τέλος της συνεδρίασης “μάζεψε” τις απώλειες, με τους επενδυτές να αντιδρούν πάντως αρνητικά τόσο στις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι για το μέλλον της Ευρωζώνης, όσο και στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα και ήταν κατώτερα του αναμενομένου.

Η "Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή" σχολιάζει: "Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση ο Dow (-0,37%) στον απόηχο της ομιλίας του Μάριο Ντράγκι. Ο πρόεδρος της EKT αναθεώρησε καθοδικά τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το 2013 προκαλώντας σημαντικές απώλειες στο ενιαίο νόμισμα που αποτιμάται πλέον στο 1,34 έναντι του δολαρίου. Προβληματισμός υπήρξε και για τα μάκρο στις ΗΠΑ, με τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και τον δείκτη παραγωγικότητας να συρρικνώνεται κατά 2% το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Σε εταιρικό επίπεδο, συνεχίζει να εντυπωσιάζει η μετοχή της Blackberry (+5,50%) καθώς οι προσδοκίες για το επερχόμενο νέο smartphone της εταιρίας είναι σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα."

Σημαντική πτώση κατέγραψε η τιμή του αργού πετρελαίου, που διαμορφώθηκε στα 95,76 δολάρια ανά βαρέλι (-0,90%), ενώ αντίθετα ελαφρώς ανοδικά κινήθηκε η τιμή του μπρεντ, που έκλεισε στα 117,27 δολάρια ανά βαρέλι (+0,46%).

Μικρή πτώση και για την τιμή του χρυσού, που διαμορφώθηκε στα 1.672,70 δολάρια ανά ουγγιά (-0,36%).

Κάτω από το 1,34 έπεσε εν τω μεταξύ η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, που επηρεάστηκε εμφανώς από τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι και πλέον διαμορφώνεται στο 1,3398 (-0,92%).