Άνοιγμα πάνω από τις χίλιες μονάδες για το γενικό δείκτη

Ιδιαίτερα θετικό είναι το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης, με το γενικό δείκτη να καταγράφει σημαντική άνοδο, σκαρφαλώνοντας πάνω από τις χίλιες μονάδες.

Ο γενικός δείκτης διαμορφώνεται στις 1.005,46 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,02%.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Την ώρα που η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε σημείο αντιστροφής της αρνητικής της πορείας των τελευταίων ετών, το οικονομικό και κοινωνικό κλίμα φαίνεται να επιδεινώνεται στον Ευρωπαϊκό Νότο καθώς από τη μια πλευρά η κοινωνική εξαθλίωση και απο την άλλη η σκανδαλολογία σε Ισπανία και η άνοδος του Μπερλουσκόνι στην Ιταλία έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας καταγράφουν τις τελευταίες ημέρες απώλειες και οι ..τριγμοί στις χρηματαγορές επηρέασαν εχθές και τη Γερμανία που μετά από πολύ καιρό είδε το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης να χάνει ποσοστό 2.5% σε μια ημέρα. Στο εσωτερικό, η βελτίωση του οικονομικού κλίματος αποτυπώνεται και στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά ωστόσο μια ισχυρή «διόρθωση» στις ευρωαγορές θα μπορούσε να αποτελέσει τροχοπέδη στην όποια προοπτική περαιτέρω βελτίωσης της ελληνικής αγοράς”.

Ανακάμπτουν την ίδια στιγμή οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις απώλειες-σοκ που κατέγραψαν χθες, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να ενισχύεται κατά 0,43%, τον DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,17% και τον CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,40%.

Σημαντικά κέρδη και για τα χρηματιστήρια του Μιλάνου και της Μαδρίτης, που χθες “κατέρρευσαν”, αλλά σήμερα ανακάμπτουν με κέρδη 0,57% και 0,66% αντίστοιχα.

Σε ανοδικές τάσεις επιστρέφει την ίδια στιγμή το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά τη χθεσινή αποδυνάμωσή του, καταγράφοντας οριακή άνοδο 0,08% στο 1,3525.