Σε απόσταση αναπνοής από τις χίλιες μονάδες το Χρηματιστήριο

Ελάχιστα απέχει από τις χίλιες μονάδες πλέον ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που σήμερα σημείωσε κατακόρυφη άνοδο, ενισχυμένος αυτή τη φορά και από τον τραπεζικό κλάδο, που κατέγραψε σημαντικά κέρδη.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 999,20 μονάδες, επίδοση που σημειώθηκε τελευταία φορά τον Αύγουστο του 2011, καταγράφοντας κέρδη 2,41%, με τον τραπεζικό τομέα ειδικά να ενισχύεται κατά 4,14%.

Η "Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή" σχολιάζει: "Μια ανάσα απο τις 1000 μονάδες το κλείσιμο για τον Γενικό Δείκτη, και συγκεκριμένα στις 999,2 μονάδες με ημερήσια κέρδη της τάξεως του 2,41%. Η καθαρή αξία πάντως των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε χαμηλότερα απο τα επίπεδα της συνεδρίασης της Δευτέρας και συγκεκριμένα στα 63εκ€. Μετά απο αρκετές συνεδριάσεις σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε και στον τραπεζικό κλάδο με τη μετοχή της Alpha Bank να καταγράφει ημερήσια άνοδο της τάξεως του 11,21% και τον κλάδο συνολικά κέρδη της τάξεως του 4,14%. Για μια ακόμη συνεδρίαση οι τίτλοι των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο όγκο του αγοραστικού ενδιαφέροντος με κέρδη της τάξεως του 3,97%, 5,14% και 1,54% αντίστοιχα. Στα διεθνή χρηματιστήρια πτωτικό παραμένει το κλίμα απο την αρχή της ημέρας με το δείκτη Dax να περιορίζει σε κάποιο βαθμό τις αρχικές απώλειες αλλά να συνεχίζει στα «κόκκινα» όπως και οι αμερικανικές αγορές στο άνοιγμα τους".

Αρνητικό είναι πράγματι το κλίμα στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές, με μόνο τον δείκτη FTSE 100 στο Λονδίνο να καταγράφει οριακή άνοδο 0,12%, και αντίθετα τον CAC 40 στο Παρίσι να υποχωρεί κατά 0,30%, ενώ τον DAX στη Φρανκφούρτη να καταγράφει απώλειες 0,64%.

Αρνητικό και το άνοιγμα της Γουολ Στριτ, μετά τη χθεσινή αργία, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 0,14%, τον S&P 500 κατά 0,17% και τον NASDAQ κατά 0,32%.