Μόνο κέρδη το 2013 για το Χρηματιστήριο

Πολύ δυνατά έχει μπει το Χρηματιστήριο στο 2013, καθώς σήμερα για έκτη διαδοχική συνεδρίαση ο γενικός δείκτης κινήθηκε ανοδικά, έστω κι αν προς το τέλος της συνεδρίασης έχασε μέρος των κερδών του λόγω αναμενόμενης κατοχύρωσης κερδών.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 980,52 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,14%, με τον τζίρο να ανέρχεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, πάνω από τα 84 εκατ. ευρώ.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Μια ακόμη ανοδική συνεδρίαση για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και κέρδη για το Γενικό Δείκτη σε ποσοστό 1,14% αν και ενδοσυνεδριακά κατέγραφε κέρδη που άγγιξαν το 2.5%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 80εκ€ παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Το κλείσιμο πάντως βρήκε και πάλι τον τραπεζικό κλάδο στο «κόκκινο» με απώλειες σε ποσοστό 0,21%. Για μια ακόμη ημέρα οι τίτλοι των ΟΤΕ και ΔΕΗ κατέγραψαν κέρδη, σε ποσοστό 2,52% και 3,11% αντίστοιχα ενώ την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν και πάλι μικρές απώλειες με περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον”.

Πράγματι, το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές δεν είναι ιδιαίτερα θετικό, με μόνο τον CAC 40 στο Παρίσι να καταγράφει κέρδη 0,44%. Οριακή είναι η άνοδος για τον FTSE 100 στο Λονδίνο, στο 0,08%, ενώ πτωτικά κινείται ο DAX στη Φρανκφούρτη, που υποχωρεί κατά 0,22%.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο άνοιγμα της Γουολ Στριτ, με τους τρεις κύριους δείκτες να υποχωρούν σε ποσοστά άνω του 0,30%.

Απώλειες καταγράφει εν τω μεταξύ το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3078 (πτώση 0,30%).