Στο “πράσινο” το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με μικρά κέρδη 0,3% άνοιξε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ οι Ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σταθεροποιητικά. Ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ διαμορφώνεται στις 944 μονάδες, μετά τα εντυπωσιακά κέρδη άνω του 3% που κατέγραψε χθες.

"Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών ύστερα και από το χθεσινό ιδιαίτερα ανοδικό ξεκίνημα του νέου έτους. Στην εσωτερική επικαιρότητα ξεχωρίζει το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο όπου μέσα στον μήνα αναμένεται ο διορισμός των επιτρόπων και η διάσπαση του ΤΤ. Στις διεθνείς αγορές ενθουσιασμός επικράτησε χθες ύστερα από την  συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για τον λεγόμενο δημοσιονομικό γκρεμό, ενώ χθες το βράδυ ο πρόεδρος Ομπάμα υπέγραψε και τυπικά το νέο νομοσχέδιο που παρά την δυσπιστία των οίκων αξιολόγησης ως προς την αποτελεσματικότητα του δίνει μια δίμηνη παράταση στο πρόβλημα χρέους των ΗΠΑ", αναφέρει η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή.

Σχεδόν χωρίς μεταβολή άνοιξε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο δείκτης FTSE-100 κέρδισε 0,01% φτάνοντας τις 6.028,22 μονάδες. Με μικρή πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Ο δείκτης Dax υποχώρησε κατά 0,21% στις 7.762,13 μονάδες. Με πτώση 0,21% άνοιξε και το Χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο δείκτης CAC 40 διαμορφώθηκε στις 3.725,92.