Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδικές τάσεις παρουσιάζει στο άνοιγμά του ο Γενικός Δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών σημειώνοντας κέρδη 1,21%, ενώ ο τζίρος διαμορφώνεται στα 4,93 εκατ. ευρώ.

Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου είναι 1,32660 δολάρια.

Η Δεπόλας Χρηματιστηριακή σχολιάζει για το news.gr: Ολοκληρώθηκε και επίσημα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου των τραπεζικών ιδρυμάτων καθώς προχωράει η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης τους. Όσον αφορά και στο φλέγον θέμα της προσφοράς ομολόγων προσφέρθηκαν  Ομόλογα ελληνικού Δημοσίου, ονομαστικής αξίας 12,5 δισ. Ευρώ καταγράφοντας προ φόρων κέρδη από την πώληση, ύψους 923 εκατ. ευρώ. Όπως προκύπτει από τις λογιστικές καταστάσεις γ΄ τριμήνου, που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, οι τράπεζες συμμετείχαν στο πρόγραμμα επαναγοράς με το σύνολο των ελληνικών κρατικών ομολόγων, που κατείχαν. Πρόσφεραν, δηλαδή, στο Δημόσιο ομόλογα ονομαστικής αξίας 12,5 δισ. ευρώ, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα εξάμηνης διάρκειας τίτλους EFSF αξίας περίπου 4,2 δισ. ευρώ. Εν αναμονή και των επισήμων ανακοινώσεων απο την Τράπεζα της Ελλαδος αναμένεται σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρωθεί και πάλι στον τραπεζικό κλάδο ενώ η αξία των συναλλαγών αναμένεται να είναι σχετικά περιορισμένη συγκριτικά με τις προηγούμενες ημερες...

Σταθεροποιητικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το Λονδίνο καταγράφει πτώση 0,01%, τη Φρανκφούρτη άνοδο 0,11% και το Παρίσι ενισχύεται κατά 0,32%.

Το Χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με άνοδο 0,91%, με τον δείκτη Nikkei να διαμορφώνεται στις 10.322,98 μονάδες.