“Άγγιξε” τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο

Μετά από μία συνεδρίαση στην οποία επικράτησε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, το Χρηματιστήριο έκλεισε με σημαντική άνοδο, πλησιάζοντας τις 900 μονάδες και σημειώνοντας υψηλό έτους.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 896,88 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,84%, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 86 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 65,7 εκατ. τεμάχια.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Αντιστροφή κλίματος, για μια ακόμη ημέρα, στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά που... αρέσκεται σε συνεχείς αλλαγές κατεύθυνσης κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, με την πλειοψηφία ωστόσο των υπολοίπων δεικτοβαρών τίτλων να κινούνται σταθερά προς υψηλότερα επίπεδα καθώς πραγματοποιούνται εδώ και καιρό επιλεκτικές τοποθετήσεις. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε σημαντικά κέρδη της τάξεως του 1,84% επαναπροσεγγίζοντας τα επίπεδα των 900 μονάδων, ενώ η αξία των συναλλαγών ξεπέρασε τα 82εκ€ σημαντικά αυξημένος κυρίως και λογω της ενδιάμεσης δημοπρασίας λήξης των παραγώγων Δεκεμβρίου. Εντυπωσιακά τα κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο σε ποσοστό 7,03% ενώ αντίθετα κατοχύρωση κερδών παρατηρήθηκε στον τίτλο του ΟΤΕ που έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 3.01%. Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα παραμείνει κλειστή μέχρι και την Τετάρτη και οι συναλλαγές θα αρχίσουν και πάλι την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου”.

Πτωτικά κινούνται εν τω μεταξύ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω των αρνητικών εξελίξεων που προδιαγράφονται στο θέμα των διαπραγματεύσεων για την αποφυγή του “δημοσιονομικού βαράθρου” στις ΗΠΑ. Στο -0,35% κινείται ο FTSE 100 στο Λονδίνο, κατά 0,45% υποχωρεί ο DAX στη Φρανκφούρτη, ενώ απώλειες 0,18% καταγράφει ο CAC 40 στο Παρίσι.

Σημαντική πτώση για τον ίδιο λόγο καταγράφουν και οι δείκτες της Γουολ Στριτ, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 0,86%.

Αξιόλογη πτώση και για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, με το αμερικανικό νόμισμα να ενισχύεται και την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3175.