Ανοδικό ξεκίνημα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε θετικό έδαφος κινούνται από την αρχή των συνεδριάσεων τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ θετικό ήταν και το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όμως οι πιέσεις που δέχονται οι τραπεζικές μετοχές ωθούν προς τα κάτω τον γενικό δείκτη.

Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών διαμορφώνεται στις 844,37 μονάδες, σχεδόν αμετάβλητος σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή σχολιάζει: “Η επίσπευση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που φέρνει η δημοσίευση των αποτελεσμάτων 9μηνου των ιδρυμάτων φαίνεται να είναι ο βασικός λόγος του χθεσινού τραπεζικού sell-off με τον κλάδο να καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες του 12%. Όσον αφορά στο επιχειρηματικό κομμάτι σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά πολιτικά χρονικά συνάντηση, ο Έλληνας πρωθυπουργός αφού ανέλυσε στους εκπροσώπους των πολυεθνικών την αλλαγή που επιτεύχθηκε στην Ελλάδα μετά τις αποφάσεις για μείωση του χρέους κατά και την εκταμίευση της δόσης ζήτησε από την πλευρά τους ψήφο εμπιστοσύνης. Στο καθαρά χρηματιστηριακό κομμάτι, με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή αντίδραση της αγοράς μετά τη χθεσινή σημαντιντική πτώση με τα ευρωπαικά χρηματιστήρια να οδεύουν πρός ένα ακόμη θετικό άνοιγμα”.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,30%, ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη 0,36%, ενώ άνοδο 9,51% σημειώνει ο DAX στη Φρανκφούρτη.