Καθίζηση του γενικού δείκτη κατά 1,47%

Οι σφοδρές πιέσεις που δέχτηκαν οι τραπεζικές μετοχές κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών ανάγκασαν τον γενικό δείκτη σε σημαντική πτώση.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 844,46 μονάδες, υποχωρώντας κατά 1,47%. Ο τζίρος κυμάνθηκε λίγο κάτω από τα 70 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 69,4 εκατ. τεμάχια.

Η "Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή" σχολιάζει: "Νέες, και μάλιστα πολύ πιο έντονες σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με τον κλαδικό δείκτη να καταγράφει σημαντικότατες απώλειες της τάξεως του 12,6%(!) χωρίς να υπάρχει κάποια είδηση, τουλάχιστον προς το παρόν, που να δικαιολογεί αύτη την πτώση. Ο Γενικός Δείκτης αντίστοιχα έχασε ποσοστό 1,47% καθώς οι μη τραπεζικοί τίτλοι υψηλής κεφαλαιοποίησης... συγκράτησαν μέρος της πτώσης. Η καθαρή αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 66εκ€. Στα διεθνή, σε θετικό έδαφος κινούνται αυτήν την ώρα οι αμερικανικές αγορές ενώ στα ευρωπαικά χρηματιστήρια δεν παρατηρούνται ιδιαίτερες διακυμάνσεις".

Στις ευρωπαϊκές αγορές την ίδια στιγμή κυριαρχεί η ανησυχία για τις διαπραγματεύσεις στις ΗΠΑ σχετικά με την αποφυγή του "δημοσιονομικού βαράθρου", οι οποίες δε φαίνονται να καταλήγουν σε συμφωνία. Έτσι, ελαφρώς πτωτικά κινείται το FTSE 100 στο Λονδίνο (-0,30%) και ο CAC 40 στο Παρίσι (-0,20%), ενώ ελαφρώς ανοδικά κινείται ο DAX στη Φρανκφούρτη (+0,11%).

Αντίθετα, σε πιο θετικό κλίμα άνοιξε η Γουολ Στριτ, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 0,41%.

Σχεδόν αμετάβλητη παραμένει η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, που διαμορφώνεται στο 1,3171.