Με ισχυρή άνοδο άνοιξε το ΧΑ

Με άνοδο κοντά στο 1% άνοιξε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, εν αναμονή την εκταμίευσης 18 δισ. ευρώ για την Αθήνα. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κοντά στις 865 μονάδες και, σύμφωνα με τη Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή: "Η κυβέρνηση φαίνεται πως είναι πλέον διατεθιμένη να «ρίξει» όλο το βάρος στην αντιστροφή του αρνητικού επενδυτικού κλίματος και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο ο Πρωθυπουργός της χώρας είχε συνάντηση με εκπροσώπους πολυεθνικών εταιρειών".

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση τη Φρανκφούρτη. Όπως αναφέρει η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή: "Στα διεθνή ξεχωρίζει η επιστροφή, μετά από τρία χρόνια, του Φιλελελευθέρου Δημοκρατικού Κόμματος στην εξουσία της Ιαπωνίας, καθώς κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις εκλογές της Κυριακής".

Οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ξεκίνησαν με ελαφρά άνοδο. Ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,1% και διαμορφώθηκε στις 7.604,16 μονάδες, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται εκ νέου στις κρίσιμες πολιτικές διαπραγματεύσεις στις ΗΠΑ για τον αμερικανικό προϋπολογισμό.
Στο Παρίσι ο χρηματιστηριακός δείκτης CAC 40 άνοιξε με πτώση 0,30%, υποχωρώντας κατά 8,92 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 3.632,71 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε με πτώση 0,2% και απώλειες 11,70 μονάδων για να διαμορφωθεί στις 5.910,06 μονάδες.