Με μικρή άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο

Από έντονες διακυμάνσεις χαρακτηρίστηκε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς ο γενικός δείκτης κυμάνθηκε από τις 864 μέχρι και τις 881 μονάδες, για να κλείσει τελικά κάπου στη μέση.

Ο γενικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 873,25 μονάδες, καταγράφοντας οριακή άνοδο 0,14%, με τον τζίρο τα ξεπερνά τα 66 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών στα 46,8 εκατ. τεμάχια.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Ακόμη μια, έστω και οριακά, θετική ημέρα για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά με το Γενικό Δείκτη να κερδίζει ποσοστό 0,14%,τον τραπεζικό ωστόσο κλάδο να κινείται και πάλι “κόντρα” στο γενικότερο κλίμα καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 2,35% και τις Τράπεζες Πειραιώς και Κύπρου να χάνουν ποσοστό 3,05% και 3,56% αντίστοιχα. Στον αντίποδα συνέχισε το ανοδικό της σερί η μετοχή του ΟΤΕ (+3,75%) ενώ ο τίτλος της ΔΕΗ δεν κατάφερε αντίστοιχα να διατηρήσει τα ενδοσυνεδριακά κέρδη και γύρισε σε αρνητικό έδαφος με απώλειες της τάξεως του 1,44%. Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά καταγράφει υψηλά κέρδη την τελευταία εβδομάδα και ένας σημαντικός αριθμός μετοχών εταιρειών της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης έχει επιτύχει σημαντικότατα κέρδη. Τέλος, η καθαρή αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 66,5εκ€”.

Σε θετικό έδαφος κινούνται για μία ακόμα μέρα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς επικρατεί αισιοδοξία για πρόοδο στις συνομιλίες για την αποφυγή του “δημοσιονομικού βαράθρου” στις ΗΠΑ. Κέρδη 0,19% καταγράφει ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, ενώ άνοδο 0,24% σημειώνει ο DAX στη Φρανκφούρτη. Μόνο ο CAC 40 στο Παρίσι κινείται ελαφρώς πτωτικά, κατά 0,11%.

Θετικό είναι το κλίμα και στο άνοιγμα της Γουολ Στριτ για τον ίδιο λόγο, με τον Dow Jones να καταγράφει κέρδη 0,16%.

Νέα ενίσχυση σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται πλέον στο 1,3044.